2010. május 25., kedd

Adástükör 21:00-01:00*

Azóta sem tudom, hol a macskám. Azon a rossebes, gennyes csatornán.

Szegény Tony feje szét fog robbanni. A királynő, a pápa, a Rotschildok, a Kentucky Fried Chicken-es ezredes... szerencsevadászok, bárénekesek. Te meg olyan vagy, mint egy civil ruhás nyomozó, amikor divatmajomnak öltözik. Nyílt bocsánatkérés a földönkívüliekhez: Isten rég lelépett innen, a lázadók egyik táborában van. Azt hiszem, ebben a mozgáshoz túlságosan lusta embereknek idealizált világban legalább ezren akarják kitörni az öreged nyakát; a nászútján eltűnt, kezdett betojni.

Rekordvízállás, gyűjtés; hagyományos féltékenység, egészség-koktél.

Egy munkáspárti sem szedi ki a makacs foltot. Védi a szennyeződéseket a felületek tapadása ellen, mostantól a mobil is elég, vezetékes telefon-előfizetés percenként öt forintért. Azonnal fogat kell mosnom.

Ő Ákos, szomszédjával ellentétben már csak a gépek tartják életben. Holnap este egy szívbemarkoló történet, és szerda este, amikor a tettek is hazudnak. Tudom, hogy itt valami tévedés történt, én cappuccinot rendeltem.
Megköszönöm az Úrnak, hogy szépsége teljében vette el őt, amikor a legnagyobb csúcson volt, egy hüllő, aki valóságos tisztító esőt zúdított Hollywood-ra.

Valaha is énekelte neked, hogy "Only You"?

El tudom mesélni azt, hogy '44 és '45 között le voltunk maradva. Ma megtartani a gyerekeket nehéz, akkor nem volt annyi lux, mint most. A gép mögé döglik a fényképész, nagy fekete lepel kéri, állítsuk oda a családot, és elkattintja a képet... először nem akarta megcsinálni. Mindig azt mondta, hogy az ördög van a képbe, gépbe. Aztán végül is rávettem. De a kép sose készült el.

Remélem, hogy mi holnap mindannyian, akárhol legyünk.


*a poszt szigorúan a tévében - a fenti időpontban - elhangzottak alapján született random csatornaváltogatás következtében. Ugyan önkényes összerendezéssel, de semmi hozzáköltéssel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése